Gericht aan je doel werken met een trainingschema voor fitness

Wanneer je gericht wil sporten en naar een doel wil werken, dan heb je veel baat bij een fitness-trainingsschema. Het is natuurlijk sowieso al fantastisch dat je naar de gym gaat, maar wist je dat je veel veiliger en efficiënter traint als je een trainingsschema voor fitness volgt? Dat is ook precies waarom Book Your Trainer voor elke member een gepersonaliseerd fitness-trainingsschema maakt. In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen van een trainingsschema, delen we met welk fitnessprogramma wij werken en hebben we een trainingsschema toegevoegd waar je zelf mee aan de slag kunt.

 

Wat zijn de voordelen van een trainingsschema voor fitness?

Je resultaten maximaliseren

In plaats van lukraak oefeningen te doen, biedt een doelgericht schema structuur, focus en een efficiëntere manier van trainen. Je traint namelijk de juiste spiergroepen, op de juiste momenten. Zo raken je spieren niet overbelast, maar heb je net die sweet spot te pakken waarin je kracht en conditie opbouwt. Op die manier kun je de resultaten maximaliseren.

 

Correct bewegen en blessures voorkomen

Ook helpt een trainingsschema voor fitness bij het voorkomen van blessures. Zeker dat laatste punt wordt vaak nog door mensen onderschat. Een goed gestructureerd trainingsschema, met focus op houding en verschillende onderdelen van het lichaam, helpt namelijk om onevenwichtigheden in je lichaam te identificeren en te corrigeren.

Deze ‘onevenwichtigheden’ ontstaan vaak door onze dagelijkse bewegingspatronen en kunnen op de lange duur tot klachten leiden. Met een gericht trainingsschema voor fitness leer je correct te bewegen en beter fysiek te presteren. En dat is superbelangrijk, zeker als je het voor langere tijd vol wilt houden.

 

Lichaamsfuncties verbeteren

Een goed fitnessschema doet meer dan alleen spieren opbouwen of gewicht verliezen. Het helpt ook om belangrijke lichaamsfuncties te verbeteren. Als je bijvoorbeeld gaat rennen, fietsen of zwemmen, wordt je hart sterker en kan je lichaam beter zuurstof opnemen. Door verschillende oefeningen te doen, zoals strekken en krachttraining, verbeter je niet alleen je lenigheid en spieren, maar boost je ook je stofwisseling en botdichtheid. Kort gezegd, een slim trainingsschema voor fitness werkt aan je hele lijf, van binnen en van buiten.

 

Met welk fitness-trainingsschema werkt Book Your Trainer?

Bij Book Your Trainer draait alles om het OPT-model. Dit is een trainingsconcept uit de bewegingsleer dat speciaal is gericht op een maatschappij waarin mensen snel blessures krijgen. Zo zorgen we ervoor dat je veilig traint en zo efficiënt mogelijk aan je doelen werkt.

 

Stabiliteit, flexibiliteit en power

Het zit zo in elkaar: we hebben een programma van 12 weken en dat is gebaseerd op drie pijlers: eerst werk je aan stabiliteit en flexibiliteit, dan aan kracht en uiteindelijk aan power. We gebruiken zes basisbewegingen, zoals lunges, squats, pulls en hinges. Deze bewegingen zijn niet alleen goed om fitter en sterker te worden, maar je hebt er ook baat bij in je dagelijks leven doordat je op een juiste manier leert bewegen en een betere houding aanneemt.

 

Vooruitgang boeken op jouw niveau

Het OPT-model gaat uit van de unieke manier van bewegen van elke sporter. Daarom maken we voor iedereen een speciaal schema op maat. Dat schema houdt ook rekening met hoe hard je traint en dat meten we via hartslagmeters. Zo’n persoonlijke aanpak is belangrijk, want wat voor jou 80% inspanning is, kan voor iemand anders heel anders voelen. We meten alles nauwkeurig en helpen je om vooruitgang te boeken op jouw niveau.

 

Voorbeeld trainingsschema fitness

Voor iedereen die zelf aan de slag wil met een trainingsschema voor fitness, delen we een split trainingsschema van 3 dagen  (klik om te downloaden) gebaseerd op het OPT-model. Je kunt deze oefeningen uitvoeren in de gym of thuis. Als je ze thuis doet, heb je wel dumbbells en een stability ball nodig.

Zoals je ziet, focus je op verschillende dagen, op verschillende trainingsgebieden. Dag 1 is gericht op kracht en stabiliteit van de lower body, dag 2 is gericht op cardio en core en dag 3 op kracht en stabiliteit van de upper body.

Zorg ervoor dat je elke oefening met de juiste vorm uitvoert en pas het aantal herhalingen en sets aan op basis van je eigen fitnessniveau. Luister altijd naar je lichaam. Het beste is natuurlijk hulp inschakelen van een professional zoals een personal trainer. Dan weet je zeker dat je de oefeningen op een veilige en correcte manier uitvoert.

 

Trainen met een personal trainer? Boek jouw gratis intake!

We hopen dat dit artikel en het fitness-trainingsschema je een duwtje in de rug geeft om lekker te gaan sporten. Wil je toch liever trainen onder professionele begeleiding? Weet dan dat onze personal trainers in Amsterdam Oost en Zuid staan te popelen om met jou aan de slag te gaan. Onze trainingen vinden plaats in twee mooie hotel gyms, waar je ook heerlijk kunt flexwerken en kunt afspreken met vrienden of zakelijke klanten. Op locatie Oost kun je ook gebruik maken van de spa- en wellnessfaciliteiten.

Neem vooral een kijkje op onze homepage om te zien wat wij bieden, of boek vandaag nog een gratis intakegesprek op een van de locaties met oprichter en personal trainer Steve Chelius. Tijdens dit vrijblijvende gesprek bespreken we jouw doelen, doen we een fitmeting en kun je alles vragen wat je wilt weten. Daarnaast kun je natuurlijk een kijkje nemen in de gym.

Zien we je gauw?

>> NAAR DE HOMEPAGE

Trainingsschema fitness vrouwen
Trainingsschema fitness

Vrijblijvend kijken of het klikt en hoe je bij ons aan je doelen kunt werken?

Boek een gratis intake!

Trainingsschema fitness
Bel of mail Steve

Heb je vragen?

Kom direct in contact met Steve of zoek je vraag in onze FAQ.

Steve Chelius Founder en personal trainer

Mail mij

steve@bookyourtrainer.nl Binnen 24 uur een reactie te verwachten
Gratis intake inplannen